Основно познавање на технологијата за обработка и брусење камен

Мелењето е метод на сечење на работното парче на мелница со тркало за мелење како алатка за сечење.
основно-ново-01
Карактеристиките на овој метод се како што следува:
1. Поради високата цврстина и отпорност на топлина на абразивите за мелење тркала, мелењето може да обработи материјали со висока цврстина, како што се стврднат челик, цементиран карбид итн.
2. Карактеристиките на тркалото за мелење и машината за мелење одредуваат дека системот на процесот на мелење може да се користи како еднообразно микро-сечење, генерално ap=0,001~0,005mm;брзината на мелење е многу висока, генерално до v=30~50m/s;машината за мелење има добра вкочанетост;се користи хидрауличниот менувач, така што мелењето може да добие висока прецизност на обработка (IT6~IT5) и мала грубост на површината (Ra=0,8~0,2um).Мелењето е еден од главните методи за обработка на делови.
3. Температурата во зоната на мелење е многу висока поради силно триење.Ова ќе предизвика стрес и деформација на работното парче, па дури и ќе предизвика изгореници на површината на работното парче.Затоа, во процесот на мелење мора да се инјектира голема количина течност за ладење за да се намали температурата на мелење.Течноста за ладење делува и како отстранување на чипови и подмачкување
4. Радијалната сила при мелење е многу голема.Ова ќе предизвика еластично отстапување на системот за брусење на машински алат-тркало-обработливо парче, така што вистинската длабочина на сечењето е помала од номиналната длабочина.Затоа, кога ќе заврши мелењето, секачот не треба да се исклучува за да се отстранат грешките.
5. Откако абразивното брусење е затапено, силата на мелење исто така се зголемува, што предизвикува абразивните честички да се скршат или паѓаат и повторно да го изложат остриот раб.Оваа карактеристика станува „само-острување“.Самозаострувањето прави мелењето да работи нормално во одреден временски период, но по одредено работно време, треба да се поправи рачно за да се избегнат вибрации, бучава и оштетување на квалитетот на површината на работното парче предизвикано од зголемувањето на силата на мелење.

Тркало за мелење
Тркалото за мелење е алатка за сечење за мелење.Се состои од многу мали и тврди абразиви и врзива, кои се направени од многу шупливи предмети.Абразивните честички директно ја носат работата на сечењето, мора да бидат остри и да имаат висока цврстина, отпорност на топлина и одреден степен на цврстина.Најчесто користените абразиви се алуминиум (исто така познат како корунд) и силициум карбид.

основно-ново-3

Алумина

Алумина абразивите имаат висока цврстина, добра цврстина и се погодни за мелење челик.Абразивите со силициум карбид имаат поголема цврстина, поостри и подобра топлинска спроводливост, но тие се кршливи и погодни за мелење леано железо и цементиран карбид.

Истото абразивно мелење тркало, поради неговата различна дебелина, грубоста на површината и ефикасноста на обработката на работното парче по обработката се различни.Груб абразив се користи за грубо мелење.Колку е пофино абразивот, колку е погруб абразивот, толку е помала големината на честичките.
Врзувачите делуваат како абразивни средства за врзување.

Најчесто се користи керамичко врзивно средство, проследено со врзивно средство со смола.Различниот избор на врзиво влијае на отпорноста на корозија, јачината, отпорноста на топлина и цврстината на тркалото за мелење.
Колку е потешка абразивната врска, толку потешко е да падне од тркалото за мелење.Односно, тврдоста на тркалото за мелење се однесува на степенот до кој абразивните честички на површината на тркалото за мелење паѓаат под дејство на надворешни сили.Лесно за паѓање се нарекува меко, а обратно се нарекува тврдо.

основно-ново-4
основно-ново-5

Тврдоста на тркалото за мелење и абразивот се два различни концепти.Површината на меленото работно парче е мека, а работ (работ) на абразивните честички не е лесен за носење, така што абразивните честички можат да се користат подолго време, односно тркалото за мелење со посилно поврзување ( може да се избере тркалото за брусење со поголема цврстина).Напротив, тркалото за мелење со мала цврстина е погодно за мелење на работното парче со висока цврстина.

За да се осигури безбедноста, тркалата за брусење треба да се проверат пред инсталацијата и да нема пукнатини и други дефекти.За да може тркалата за мелење да работат непречено, треба да се изврши тест за динамичка рамнотежа пред употреба.
Кога тркалото за мелење работи одредено време, површинските празнини ќе бидат блокирани од остатоци, остриот агол на абразивот ќе биде тап, а оригиналната геометриска форма ќе биде искривена.Затоа, неопходно е да се скрати за да се врати способноста за сечење и правилната геометрија.Тркалото за мелење треба да се скрати со дијамантско пенкало.
основно-ново-2

Структура и движење на мелење на машината за површинско брусење
Постојат многу видови на брусилки, како што се површинска мелница, цилиндрична мелница, внатрешна мелница, универзална цилиндрична мелница (исто така може да меле внатрешни дупки), мелница за запчаници, мелница за конец, мелница за водичка шина, мелница без центар (мелење надворешен круг) и мелница за алат ( алатка за мелење).Површинската мелница и нејзиното движење се претставени овде.

основно-ново-6

1. Структурата на површинската мелница (земајќи го M7120A како пример: машински алат од типот на мелница М; 71-хоризонтална оска моментална мелница за површина; 20-работна маса ширина 200 mm; А-прво големо подобрување).
(1) Багажник за брусење - Инсталирајте го тркалото за брусење и придвижете го тркалото да се ротира со голема брзина.Багажникот на тркалата за брусење може да се движи по водечката шина на шипката на лизгачкото седиште рачно или хидраулично во попречно растојание.
(2) Лизгајте го седиштето - инсталирајте багажник за брусење и погонски багажник за брусење на тркалата за да се движите нагоре и надолу по шината за водење на столбот.
(3) Колона - потпорно лизгачко седиште и рамка на тркалото за мелење.
(4) Работна маса - Инсталација на работното парче и клипно линеарно движење управувано од хидрауличен систем.
(5) Кревет - потпорна работна маса и инсталирање на други делови.
(6) Систем за ладење - обезбедува течност за ладење (сапонифицирано масло) до зоната за мелење.
(7) Хидрауличен преносен систем, кој се состои од:
1) Енергетски компоненти - пумпи за масло, снабдување со масло под притисок на хидрауличниот преносен систем;
2) Активатор - цилиндар што го движи движењето на работната маса и другите компоненти;
3) Контролни елементи - за сите видови вентили, контролен притисок, брзина, насока итн.
4) Помошни компоненти, како што се резервоар за гориво, манометар итн.
Во споредба со механичкиот менувач, хидрауличниот менувач ги има предностите на мазен пренос, заштита од преоптоварување и регулација на брзина без чекори во широк опсег.
2. Рамнинско мелење движење
(1) Главно движење - ротирачко движење на тркалото за мелење со голема брзина.
(2) Движење на храна
1) Надолжно напојување - работната маса го придвижува повратното линеарно движење на работното парче;
2) Вертикална храна - движење на тркалото за мелење до длабочината на работното парче;
3) Попречно движење на тркалото за мелење по должината на неговата оска.


Време на објавување: мај-23-2019 година

БилтенОстанете во тек за ажурирања

Испрати
WhatsApp онлајн разговор!