O le a le faʻamoemoega o maketi maʻa a Iran ina ua maeʻa le sainia o le maliliega faʻatasi ma Saina mo le 25 tausaga?

Talu ai nei, na sainia aloaia ai e Saina ma Iran se maliega felagolagomai e 25 tausaga, e aofia ai le galulue faatasi o le tamaoaiga.

O Iran o loʻo i le fatu o Asia i Sisifo, e lata ane i le Fagaloa o Peresia i Saute ma le Caspian Sea i le itu i matu.O lona tulaga taua o le geo ta'iala, tamaoaiga suau'u ma kesi puna'oa ma tala fa'asolopito, fa'alelotu ma tu ma aga fa'asinomaga lona tulaga taua i Sasa'e Tutotonu ma le Fagaloa.
E fa vaitau ma'oti a Iran.O le itu i mātū e mālūlū i le tau mafanafana ae mālūlū i le tau mālūlū, a o le itu i saute e vevela i le tau mafanafana ma mafanafana i le tau mālūlū.O le maualuga o le vevela i Tehran o Iulai, ma o le averesi maualalo ma le maualuga o le vevela o le 22 ℃ ma le 37 ℃ i le faasologa;o le vevela aupito maualalo o Ianuari, ma o le averesi laʻititi ma le maualuga o le vevela o le 3 ℃ ma le 7 ℃ i le faasologa.

E tusa ai ma le suʻesuʻega faʻafanua ma atinaʻe faʻalapotopotoga a Iran, i le taimi nei, ua faʻamaonia e Iran le 68 ituaiga o minerale, faʻatasi ai ma faʻamaumauga faʻamaonia o le 37 piliona tone, e tusa ma le 7% o le aofaʻi o faʻaagaga a le lalolagi, tulaga 15th i le lalolagi, ma e iai minerale gafatia. fa'aagaaga e sili atu i le 57 piliona tone.Faatasi ai ma minerale faʻamaonia, o faʻaagaga o le zinc ore e 230 miliona tone, faʻamuamua muamua i le lalolagi;o fa'aagaaga o 'apa kopa e 2.6 piliona tone, e tusa ma le 4% o le aofa'i o fa'aagaga i le lalolagi, tulaga lona tolu i le lalolagi;ma o le fa'aagaaga o u'amea e 4.7 piliona tone, lona tulaga sefulu i le lalolagi.O isi oloa fa'amautu fa'apitoa e aofia ai: Limestone (7.2 piliona tone), ma'a teuteu (3 piliona tone), ma'a faufale (3.8 piliona tone), feldspar (1 miliona tone), ma le perlite (17.5 miliona tone).Faatasi ai ma i latou, kopa, zinc ma chromite o ores mauoa uma e maualuga le tau maina, ma togi maualuga e pei o le 8%, 12% ma le 45% faasologa.E le gata i lea, o Iran foi o loʻo i ai nisi o minerale faʻasao e pei o auro, cobalt, strontium, molybdenum, boron, kaolin, mottle, fluorine, dolomite, mica, diatomite ma le barite.

E tusa ai ma le fuafuaga lona lima o le atinaʻe ma le vaʻaiga a le 2025, ua faʻamalosia malosi e le malo o Iran le faʻalauteleina o le atinaʻeina o fale faufale e ala i galuega faʻapitoa e faʻamautinoa ai le atinaʻe gafataulimaina.O le mea lea, o le a faʻamalosia ai le manaʻoga malosi mo maʻa, meafaigaluega maʻa ma ituaiga uma o mea faufale.I le taimi nei, e tusa ma le 2000 fale gaosi ma'a ma le tele o maina.E le gata i lea, o le tele o kamupani i totonu ma fafo o loʻo galulue i fefaʻatauaiga o masini maʻa ma meafaigaluega.O le iʻuga, o le aofaʻiga o galuega a le fale gaosi maʻa a Iran e faʻatatau e oʻo atu i le 100000, lea e faʻaalia ai le taua tele o le pisinisi maʻa i le tamaoaiga o Iran.

O le Itumalo o Isfahan, o loʻo i totonu o le ogatotonu o Iran, o le minerale sili ona taua ma le gaosiga o faʻavae i Iran.E tusa ai ma faʻamaumauga, o loʻo i ai 1650 maʻa gaosiga naʻo le laumua o Isfahan.I tausaga talu ai nei, o le tele ma le tele o atinaʻe maʻa a Iran o loʻo tuuto atu i le atinaʻeina o laina gaosiga o gaosiga loloto o maʻa, o lea o le manaʻoga mo le faʻaogaina o maʻa ma le gaosiga o masini ma meafaigaluega e faʻateleina vave.I le avea ai ma nofoaga sili ona taua o le laʻuina ma le gaosiga o maʻa i Iran, o Isfahan o loʻo i ai le manaʻoga sili atu mo masini maʻa ma meafaigaluega.

Iloiloga o maketi maa i Iran
I le tulaga o maa, o Iran o se atunuu maʻa lauiloa, ma o le gaosiga o maʻa teuteu eseese e oʻo atu i le 10 miliona tone, tulaga tolu i le lalolagi.I le 2003, o le aofaʻi o le 81.4 miliona tone o maʻa teuteu na faʻaaogaina i le lalolagi.Faatasi ai ma i latou, na gaosia e Iran le 10 miliona tone o maa teuteu, o le sili lea o le gaosiga o maa teuteu i le lalolagi ina ua mavae Saina ma Initia.O punaoa maa a Iran e tele le malosi i le lalolagi.E sili atu nai lo le 5000 ma'a gaosiga fale, 1200 mines ma sili atu nai lo 900 mines i Iran.

E tusa ai ma punaoa maʻa a Iran, e naʻo le 25% o latou ua atiaʻe, ma le 75% o latou e leʻi atiaʻe.E tusa ai ma le mekasini a Iran Stone, e tusa ma le 1000 maʻa maʻa ma sili atu i le 5000 fale gaosi maʻa i Iran.E sili atu i le 500 maa eliina i lalo o le la'uina, faatasi ai ma le malosi e la'u ai e 9 miliona tone.E ui lava o le tele o mea fou na tupu i totonu o le gaosiga o maʻa talu mai le 1990, o le tele o fale gaosi oloa i Iran e leai ni mea faigaluega faʻapitoa ma o loʻo faʻaaogaina pea meafaigaluega tuai.I tausaga talu ai nei, o nei falegaosimea o loʻo faʻasolosolo ona faʻaleleia a latou lava meafaigaluega, ma e tusa ma le 100 fale gaosi oloa e faʻatupeina le 200 miliona US tala e faʻaleleia ai a latou lava mea faigaluega i tausaga taʻitasi.O lo'o fa'aulufaleina mai e Iran se numera tele o masini gaosi ma'a mai fafo i tausaga ta'itasi, ma na'o le fa'atauina o masini mai Italia mo le tusa ma le 24 miliona Euro i tausaga ta'itasi.O pisinisi ma'a a Saina ua lauiloa i le lalolagi.O Iran o se avanoa lelei mo pisinisi maa a Saina e suʻesuʻe ai le maketi faavaomalo.
Pulea ma faiga faʻavae i Iran
O le alamanuia a Iran ma le maina o lo'o i lalo o le pulega a le Matagaluega o alamanuia, mining ma fefa'ataua'iga.O ana faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia ma kamupani tetele a le setete e aofia ai: Atinaʻe Atinaʻe ma toe faʻafouina Faalapotopotoga (Idro), minerale ma mining development and revitalization Organization (imidro), pisinisi laiti ma feololo ma paka pisinisi Faalapotopotoga (isipo), Trade Promotion Center (TPO), kamupani fa'aaliga fa'ava-o-malo, alamanuia, mining ma Fa'ato'aga Chamber of Commerce (ICCIM), National Copper Corporation ma National Aluminum Corporation Company, Mubarak u'amea galuega, Iran vaega alamanuia tautaavale, Iran Industrial Park Kamupani ma Iran kamupani tapaa, ma isi.
[tulaga o tupe teufaafaigaluega] e tusa ai ma le tulafono a Iran i luga o le faʻamalosia ma le puipuiga o tupe faʻafaigaluega mai fafo, o le avanoa o tupe mai fafo mo le fausiaina ma le gaosiga o gaioiga i alamanuia, mining, faʻatoʻaga ma auaunaga tau pisinisi e tatau ona ausia manaʻoga o isi tulafono ma tulafono faatonutonu a Iran. , ma ausia tulaga nei:
(1) E fesoasoani i le tuputupu aʻe o le tamaoaiga, atinaʻeina o tekonolosi, faʻaleleia atili o oloa, avanoa faigaluega, faʻatupulaia o oloa auina atu i fafo ma atinaʻe maketi faavaomalo.
(2) E le tatau ona lamatia ai le saogalemu o le atunuu ma le manuia o tagata lautele, faaleagaina le siosiomaga faalenatura, faalavelaveina le tamaoaiga o le atunuu po o le faalavelaveina o atinae o pisinisi i totonu o le atunuu.
(3) E le tuuina atu e le Malo i tagata fai pisinisi mai fafo le franchise, lea o le a avea ai le aufaipisinisi mai fafo e pulea le aufaipisinisi i totonu o le atunuu.
(4) O le fua faatatau o le tau o auaunaga aoga ma oloa e tuuina atu e tupe faavae mai fafo e le tatau ona sili atu i le 25% o le tau o auaunaga aoga ma oloa e tuuina atu e matagaluega o le tamaoaiga i totonu o le atunuu ma le 35% o le tau o auaunaga aoga ma oloa e tuuina atu e pisinisi i totonu o le atunuu. pe a maua e tupe mai fafo se laisene fa'afaigaluega.
[vaega faʻasaina] O le tulafono a Iran i le faʻamalosia ma le puipuia o tupe teufaafaigaluega mai fafo e le faʻatagaina le umiaina o soʻo se ituaiga ma le tele o fanua i le igoa o tagata faʻapisinisi mai fafo.

O se au'ili'iliga o le si'osi'omaga o tupe teufaafaigaluega a Iran
itu lelei:
1. O le siosiomaga o tupe teufaafaigaluega e foliga mai e tatala.I tausaga talu ai nei, na faʻamalosia malosi ai e le malo o Iran le toe faʻaleleia o le tuʻufaʻatasia, atiina ae lana lava suauʻu ma kesi alamanuia ma isi alamanuia, tuuto atu o ia lava i le toe faʻaleleia ma le toe faʻafouina o le tamaoaiga o le atunuʻu, faʻasolosolo malie le faʻatinoina o se faiga faʻavae tatala, faʻatosina malosi mai fafo tupe teufaafaigaluega ma fa'afeiloa'i mai fafo tekonolosi ma mea faigaluega.
2. Mauoa o minerale ma tulaga lelei fa'afanua.O Iran o loʻo i ai le tele o faʻaagaga ma le tele o ituaiga o minerale, ae o lona gafatia e faʻatau ai e faʻasolosolo i tua.O lo'o fa'amalosia malosi e le malo pisinisi fa'atupeina mai fafo e auai i su'esu'ega ma atina'e, ma o lo'o i ai le malosi o le atina'e o le maina.
3. O sootaga tau tamaoaiga ma fefaʻatauaʻiga i le va o Saina ma Iran o loʻo faʻalauteleina pea.O le tuputupu aʻe o le tamaoaiga ma fefaʻatauaʻiga i le va o atunuu e lua ua faʻavaeina ai se faavae mautu mo le faʻafaigaluegaina o tupe ma atinaʻe.
Itu leaga:
1. O le siosiomaga faaletulafono e faapitoa.Ina ua maeʻa le manumalo o le fouvalega a Islama i Iran, na toe faʻafouina tulafono muamua i se tulaga tele, ma se lanu faʻalelotu malosi.O le faauigaina o tulafono e eseese mai lea tagata i lea tagata, e le ogatusa ma tulaga faava o malo, ma e masani ona suia.
2. E le tutusa le sapalai ma le mana'omia o tagata faigaluega.I tausaga talu ai nei, o le tulaga lelei o le aufaigaluega a Iran ua matua faʻaleleia, ma e tele alagaoa faigaluega, ae o le maualuga o le leai o se galuega o se faʻafitauli tele.
3. Filifili se nofoaga talafeagai e teufaafaigaluega ai tupe ma au'ili'ili fa'apitoa faiga fa'avae.Ina ia mafai ona faatosina mai tupe teufaafaigaluega mai fafo, ua toe iloilo ma faalauiloa e le malo o Iran se "tulafono fou i le faamalosia ma le puipuiga o tupe teufaafaigaluega mai fafo".E tusa ai ma le tulafono, o sea a le laumua mai fafo i tupe teufaafaigaluega a Iran e le faʻatapulaʻaina, e oʻo atu i le 100%.


Taimi meli: Apr-07-2021

TalafouFa'atali mo Fa'afouga

Auina atu
WhatsApp Online Chat!