Fa'afefea ona filifili mea ma'a fa'apolofesa

Fa'afefea ona filifili mea ma'a fa'apolofesa
Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le faʻaleleia o tulaga o le soifuaga o tagata, ua faʻateleina le malosi faʻatau o fale.O loʻo faʻatau e tagata ma teuteu fale, ma o le tulituliloaina o mea teuteu maualuga ua avea ma se faiga fou.Faatasi ai ma le tele o meafaitino, o maʻa e faʻaaogaina lautele.
O le maa ei ai le lanu masani, oona mauoa, malo ma le mafiafia, malosi faʻafefete, matagi tetee, timuga tetee ma isi tulaga lelei, ma e matua aoga i le tumau.
Ina ia mafai ona tuʻuina atu ia i latou le tulaga lelei o oloa, e filifilia e le au atinaʻe ni mea matagofie, mafiafia ma tumau i totonu oa latou meafaitino, e le gata o le mafaufau i le faʻalauiloaina o faʻatau, ae faʻapea foʻi mai a latou lava atinaʻe lelei.Ae ui i lea, i le taimi nei, o loʻo i ai le tele o fale gaosi maʻa i le maketi, o lea e tatau ai ona i ai sina malamalama i le filifilia o mea maʻa.
Fanau mai ma le natura matagofie, e mafai ona e vaʻai i le "auro"
E pei lava ona le mafai e Dongshi ona tauva ma Xishi i soo se auala, lelei laupapa teuteu maa natura e faalagolago i le tulaga lelei ma le gaosiga tekinolosi o mea otaota.
O le lanu o le maualuga o le mamanu o luga o le maa e le o aofia ai le tele o lanu eseese, e oʻo lava i lanu ie, ma e leai se tulaga o le malamalama ma le mafiafia, ma o le a tele "faʻaletonu" e le mafai ona ufiufi pe a maeʻa le gaosiga o maʻa maualalo.O le mea lea, o le lanu o le mamanu o luga o maʻa o se faʻailoga taua e iloilo ai le lelei o le maʻa.Ae ui i lea, o le maʻa o se mea faʻanatura, o le eseesega o lanu e taatele, ma e mafai ona aloese mai faʻafitauli ogaoga e ala i le filifilia ma le faʻavasegaina.Mo se numera itiiti o suiga e mafai foi ona faateleina le maualuga o le teuteuga avanoa.

20190723145753_6461

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I le faʻagasologa o le gaosiga o maʻa, e manaʻomia le faʻaogaina o le pito i luga e ala i le tipiina, vaʻai, olo, faʻalelei ma isi faiga, ma o lona matagofie "foliga" e mafai ona faʻaalia.Afai o le gaosiga o tekinolosi ma le faagasologa e le oʻo i tulaga masani, o oloa maeʻa pe a maeʻa le gaosiga o le a foliga mai warpage, atuatuvale, lanu lanu, pisia, misia pito ma tulimanu, taʻe, lanu lanu, laina lanu, lua ma isi, e le mafai " fetaui” ma oloa pito i luga.
E le gata i lea, o le maa atoa e le mafolafola, o le ipu faaofuofu faaofuofu arched ma le tamai ipu to'i i le tasi itu o papatusi lona lua foi.A maeʻa le paʻu, o le a le tutusa le pito i luga ma le sooga o le a le tutusa.Ae maise lava i le faagasologa o le teuteuga o le facade, o le tulaga le lelei o le teuteuga o luga o le laina o le a aafia ai le aafiaga o le teuteuga atoa.
O le pito pito sili ona lelei o le maa masani e mama e aunoa ma le misia, o le pito e susulu ma mama, o le susulu e maualuga, ma e leai se lagona leaga pe a paʻi i lima.I le filifilia o mea maʻa, faʻaopopo atu i mea teuteu e pei o le lanu ma le mamanu, susulu ma foliga lelei, o mea faʻaletino ma vailaʻau e pei o le malosi faʻamalosi, malosi faʻafefe, tumau, teteʻe o le kiona, teteʻe ma le maʻaʻa e tatau foi ona mafaufauina. .
Pe a filifilia mea maʻa mo teuteuga i totonu, e tatau ona tatou gauai atu i le tulaga eseese o mea maʻa i vaega eseese.E tatau ona tatou filifilia mea e tusa ai ma le maaa, lanu, ofuina teteʻe ma isi mea.
O le laulau o le kapeneta, o le maa o le faitotoa, o le galu taseni laina, o le laasaga o le apefai e masani ona faʻaaogaina le maʻa ma le malosi malosi o le papa, o le lanu e loloto ma faigofie ona taulimaina, o le eseesega lanu e laʻititi, ae e mauoa foi i le uiga o le. fa'atonuga, o le a le maua ai le lagona fa'atauva'a;
O mea ma'a ma'a vaivai ma'a'a vaivai, lanu eseese ma lanu matagofie e mafai ona filifilia mo le laulau fa'amalama opeopea, puipui teuteu, ma'a eleele ma laulau faleuila.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lanu malamalama o le faamalama opeopea ma le eleele e mafai ona maua ai e tagata se lagona mafanafana ma le filemu, ma e mafai foi ona "faalautele" le vaega.
E sili atu le le filifilia o maa pogisa e faʻapipiʻi i luga o le eleele i se vaega tele, lea o le a lagona ai e tagata le "pouliuli".Afai e teuteu se puipui e mafai ai ona filifili kulimi samasama po'o ma'a pa'epa'e, e foliga mai e puupuu le siosiomaga.E le gata i lea, mafaufau i le malosi o le teuteuga ma le gafatia o le fale, e tatau ona tatou taumafai i le mea sili e filifili ai le maa manifinifi.
Fa'aoga talafeagai, lalelei e le gata
E ui lava o le maa o loʻo i ai se galuega teuteu lelei, e tatau ona faʻamaopoopoina ma le siʻosiʻomaga o loʻo siomia ai i le faagasologa o le faʻaaogaina, aemaise lava pe a tuʻufaʻatasia lanu eseese, e le gata ina faʻamaopoopoina ma ia lava, ae faʻapea foʻi ma le lanu masani o loʻo siomia ai, a le o lea, o le tulaga o le "ofuina o se suti ma seevae ie" o le a aliali mai.
I se tulaga lautele, o le potu malolo ma isi vaega tetele o le "avanoa lautele" o le eleele sili ona lelei ma le paʻepaʻe, beige ma isi mea mama leo.
Aua, lanu malamalama ma ituaiga uma o meaafale e mafai ona ausia se tuʻufaʻatasiga atoatoa, lea o le a tuʻuina atu ai ia te oe se tulaga sili atu ona suia e faʻaalia ai ou uiga;lanu pogisa o le a faʻaalia manino ai le siʻosiʻomaga o loʻo siomia ai, ae o le vaega tele o le faʻaoga poʻo le faʻaogaina le talafeagai o le a maua ai se lagona o le atuatuvale.
E pei o nisi vaega laiti mesa ma isi mea teuteu feusuaiga e sili ona lelei e faaaoga ai le oloa lanu pogisa, e pei o lenei e mafai ona i ai le galuega tauave o le pa'i mae'a ua uma, ma o le a le faia le tagata e maua le malamalama opeopea lagona.
O maʻa ma faʻataʻitaʻiga matagofie faʻanatura ma lanu e sili atu le faʻapitoa faʻapitoa nai lo isi oloa gaosi oloa.E maua ai e le au mamanu le avanoa lautele, a'o tulituliloaina le natura ma le lagolagoina o le puipuiga o le siosiomaga lanu meamata e avea ma mea masani, o le tele ma le tele o tagata o loʻo faʻaaogaina ni maʻa masani i teuteuga o aiga.
Lelei laupapa teuteu ma'a fa'anatura e fa'alagolago i le lelei o mea leaga ma le gaosiga o tekonolosi.O le lanu o le maualuga o le mamanu o luga o le maa e le o aofia ai le tele o lanu eseese, e oʻo lava i lanu ie, ma e leai se tulaga o le malamalama ma le mafiafia, ma o le a tele "faʻaletonu" e le mafai ona ufiufi pe a maeʻa le gaosiga o maʻa maualalo.O le mea lea, o le lanu o le mamanu o luga o maʻa o se faʻailoga taua e iloilo ai le lelei o le maʻa.
Afai o le gaosiga o tekinolosi ma le faagasologa e le oʻo i tulaga masani, o le oloa maeʻa pe a maeʻa le gaioiga o le a aliali mai warpage, atuatuvale, lanu lanu, pisia, misia pito ma tulimanu, taʻe, laina lanu, lua, ma isi, e le mafai ona "feagai" ma le oloa pito i luga.E tusa ai ma le tagata poto faapitoa o loʻo faʻapitoa i le gaosiga ma le faʻatau atu o maʻa mai fafo, o le tipiina o le maa sili ona lelei e mama e aunoa ma le misia o le tulimanu, o le pito e susulu ma mama, o le susulu e maualuga, ma e leai se lagona mataga pe a paʻi i ai. lima.
I le taimi lava e tasi, i le filifilia o mea maʻa, faʻaopoopo i mea teuteu e pei o le lanu ma le mamanu, faʻamalamalamaga ma foliga vaaia lelei, o faʻataʻitaʻiga faʻatinoga faʻaletino ma kemikolo e pei o le malosi faʻamalosi, malosi faʻamalosi, tumau, teteʻe o le kiona, teteʻe o le ofuina. ma le maaa e tatau foi ona mafaufau i ai.
Tausiga muamua ma togafitiga
Ona o le natura masani o micro pores i totonu o maʻa, o le laʻititi laʻititi, o le malosi o le capillary adsorption i luga o le fogaeleele, o le tele o faʻamaʻi o maʻa o "faʻamaʻi mai le pores i totonu".
E masani ona lua "auala faʻaleagaina" e faʻafefe ai le palapala, faʻafefe palapala ma mafua ai suiga faʻapitoa pe a uma ona faʻapipiʻiina mea maʻa: o le tasi e mai luga o mea maʻa, lea e faigata ona faʻamama pe a lanu lanu e pei o le kofe, lauti, vaitusi. ma isi tama'i pefu, pala o le tino.
Talu ai e manaʻomia le tausia o le maʻa, o nisi pisinisi gaosi oloa ma tagata faʻatau o le a faʻafefeteina luga o le maʻa e puipuia ai.Ae peitaʻi, pe a ufiufi le gaʻo i luga o le maʻa, o pores i luga o le maʻa o le a poloka.I le taimi o le tausiga lona lua, o le gaʻo o loʻo i ai i luga o le maa o le a avea ma faʻalavelave mo le puipuiga e ulu i totonu o le maʻa.
I le taimi nei, o le sima poʻo le faʻapipiʻi i le va o le maʻa ma le eleele o le a faʻagesegese ona "osofaʻia" le tino o le maʻa ona o le susu poʻo le faʻafefe o vailaʻau, e mafua ai le toe foʻi mai o le alkali maʻa ma lanu lanu ma isi faʻamaʻi.O lenei ituaiga o "mea i luga o le eleele" e le gata e mafai ona togafitia ai faʻamaʻi maʻa, ae faʻaleagaina foi i latou, o se isi "auala faʻaleagaina" e maua ai faʻamaʻi maʻa.


Taimi meli: Oke-25-2019

TalafouFa'atali mo Fa'afouga

Auina atu
WhatsApp Online Chat!