Решено е!Позицијата на рудниците во севкупната развојна состојба останува непроменета!Рударството не може да запре ниту еден ден!Камената индустрија не е исклучок!

Кога копнените ресурси веќе не се жешки, дојде ерата на ресурсите на рудникот за камен како крал.Добрата ера на камени рудници штотуку започна!
Во 2022 година, сопствениците на рудниците мора да имаат длабоко разбирање за рударските политики и трендови во Кина.
Позицијата и улогата на рудните ресурси во севкупната развојна ситуација не се променети!Рударството не може да запре ниту еден ден!
Каимеифенг, академик на Кинеската академија за инженерство, истакна дека 95% од енергијата, 80% од суровините и повеќе од 70% од средствата за земјоделско производство во нашиот секојдневен живот се обезбедени од рударската индустрија.Рударството и снабдувањето со минерални суровини се сигурна поддршка за развојот на националната економија и мора да се завршат до буква.Затоа, може да се замисли важноста на рударските ресурси.
Менгсугуанг, директор на Институтот за планирање на земјиште и ресурси, исто така, на форумот на самитот за зелениот рудник во Кина истакна дека сите мини се „убиваат без милост“, што е штетно за стратешката безбедност на земјата.Сега сите зборуваат за промена на бојата на рудникот, а некои области дури и го затвораат.Во оваа инвестициска средина, кој се осмелува да отвори рудник во иднина?Кој се осмелува да инвестира во рудници?Како поддршка за рурална ревитализација и намалување на сиромаштијата кај луѓето, рударските ресурси не можат да запрат ниту еден ден!
Позицијата и улогата на рудните ресурси во севкупната развојна ситуација не се променети!Рударството не може да запре ниту еден ден!
Каимеифенг, академик на Кинеската академија за инженерство, истакна дека 95% од енергијата, 80% од суровините и повеќе од 70% од средствата за земјоделско производство во нашиот секојдневен живот се обезбедени од рударската индустрија.Рударството и снабдувањето со минерални суровини се сигурна поддршка за развојот на националната економија и мора да се завршат до буква.Затоа, може да се замисли важноста на рударските ресурси.
Менгсугуанг, директор на Институтот за планирање на земјиште и ресурси, исто така, на форумот на самитот за зелениот рудник во Кина истакна дека сите мини се „убиваат без милост“, што е штетно за стратешката безбедност на земјата.Сега сите зборуваат за промена на бојата на рудникот, а некои области дури и го затвораат.Во оваа инвестициска средина, кој се осмелува да отвори рудник во иднина?Кој се осмелува да инвестира во рудници?Како поддршка за рурална ревитализација и намалување на сиромаштијата кај луѓето, рударските ресурси не можат да запрат ниту еден ден!
Позицијата и улогата на рудните ресурси во севкупната развојна ситуација не се променети!Рударството не може да запре ниту еден ден!
Каимеифенг, академик на Кинеската академија за инженерство, истакна дека 95% од енергијата, 80% од суровините и повеќе од 70% од средствата за земјоделско производство во нашиот секојдневен живот се обезбедени од рударската индустрија.Рударството и снабдувањето со минерални суровини се сигурна поддршка за развојот на националната економија и мора да се завршат до буква.Затоа, може да се замисли важноста на рударските ресурси.
Менгсугуанг, директор на Институтот за планирање на земјиште и ресурси, исто така, на форумот на самитот за зелениот рудник во Кина истакна дека сите мини се „убиваат без милост“, што е штетно за стратешката безбедност на земјата.Сега сите зборуваат за промена на бојата на рудникот, а некои области дури и го затвораат.Во оваа инвестициска средина, кој се осмелува да отвори рудник во иднина?Кој се осмелува да инвестира во рудници?Како поддршка за рурална ревитализација и намалување на сиромаштијата кај луѓето, рударските ресурси не можат да запрат ниту еден ден!


Време на објавување: Јуни-05-2022 година

БилтенОстанете во тек за ажурирања

Испрати
WhatsApp онлајн разговор!